Anna istutukset asiantuntijan hoidettavaksi – Vihertävä palvelee Lahden alueella

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta!

Vihertävän asiantuntija Greta Liuksiala suunnittelee, kunnostaa ja hoitaa istutukset sekä istutusalueet puutarhurin rautaisella ammattitaidolla Lahdessa ja lähialueilla. Yrityksemme palvelee yksityisiä ja yrityksiä sekä kunnan toimijoita asiantuntevasti ja joustavasti. Tarjontaamme kuuluu muun muassa kattavat pihatyöt, kuten pensaiden ja puiden hoitoleikkaukset sekä pihan kevät- ja syyssiivoukset. Teemme myös istutusalueiden suunnittelua sekä perustamis- ja parannustöitä alan koulutuksen tuomaa tietotaitoa käyttäen. Tutustu blogiin ja inspiroidu puutarha-alan uusimmista kuulumisista!

 • 11/10/2022 0 Kommentit
  Blogikirjoitus lokakuu 2022

  Kirjoita tähän sisältöä 

  Lue lisää
 • 22/05/2021 0 Kommentit
  Puutarhablogi "Nurmikon ilmaus on tärkeä osa hyvinvoivan nurmikon hoitoa."

  Vaikka monesti ajattelemme, että nurmikko on helpoin osuus puutarhassamme. Kuitenkin myös nurmikko vaatii säännöllistä hoitoa.

  Yleinen kysymys, johon usein törmään - "Kuinka saada sammal pois nurmikolta?"

  Tässä 3 vinkkiä sammalen poistamiseen:

  1. Kalkilla saadaan lievitettyä oiretta, mutta kalkilla ei saada pysyvää ratkaisua ongelmaan. Suomessa maaperä on luonnostaan hapanta. Kalkilla saadaan hetkellisesti maaperää neutralisoitua, jossa sammal ei viihdy. 
  2. Sammalen ollessa lievä oire nurmikon seassa, suosittelen käyttämään Sammalen poistajaa, joka kuivattaa sammalen nurmikon seasta muutamassa päivässä, jonka jälkeen sammal haravoidaan pois. 
  3. Sammalen ollessa jo voitolla nurmikon seassa, suosittelen tekemään ilmauksen nurmikolle. Kerron lisää nurmikon ilmauksesta:

   

  Millä nurmikon ilmaus tehdään? 

  Ilmaus tehdään nurmikonilmaajalla, eli nurmikon pystyleikkurilla, joka tekee nurmikkoon pystyviiltoja. Ilmaajaa käytetään aivan kuin työnnettävää ruohonleikkuria.  Toinen edullisempi vaihtoehto on sammaleenrepijäterä, joka sopii yleisimpiin työnnettäviin ruohonleikkurimalleihin. 

   

  Miksi ja milloin ilmaus tehdään? 

  Nurmikon ilmaus on tärkeä osa hyvinvoivan nurmikon hoitoa. Nurmikon juuristo voi huonosti, kun maa on liian tiivistynyttä ja tällöin juuristo ei saa tarpeeksi tarvitsemaansa happea. Tiivistyneessä maaperässä viihtyvät voikukka ja muut rikkakasvit sekä myös sammal. Säännöllisellä ilmauksella maaperä ottaa paremmin ravinteita vastaan, sekä nurmikko alkaa vihertämään kauniimmin juuriston ollessa hyvinvoiva. Ilmaus on hyvä tehdä kerran tai pari kesässä riippuen tarpeesta.

   

  Sammaleen ehkäisy?

  Säännöllinen kalkitus ja lannoitus edesauttaa hyvinvoivaan nurmikkoon. Kalkitus on tärkeä osa ennen lannoitusta. Kalkituksen jälkeen maaperä pystyy ottamaan paremmin ravinteita vastaan.  Myös nurmikon säännöllinen ilmaaminen on oleellinen osa sammaleen ehkäisyssä. Ilmauksen jälkeen viiltoihin on hyvä heittää hienoa hiekkaa saadaksesi pysyvämmän tuloksen. 

   

  Vinkki! 

  Vaihtaessasi robottileikkuriin tulet huomaamaan kuinka nurmikko alkaa vihertämään eri tavalla. Robottileikkurin käyttö perustuu siihen, että se leikkaa koko ajan hienonhienoa nurmisilppua, joka tuottaa ravinteita nurmikolle ja maan pieneliöille. Juuristo voi hyvin ja nurmikko on samettisen vihreä. Robottileikkurilla vältät myös maan turhan tiivistymisen, joka monesti isommilla koneilla leikattaessa on pidemmän ajan kuluessa haittaseurauksena. Niin sanotusti pääset robotilla monella tavalla pienemmällä vaivalla. :)

  Kauttani saat myös ilmaisen robottikartoituksen pihamaallesi merkeille Husqvarna, Stihl ja Honda. 

   

  Tehty yhteistyössä Lahden Siemen ja Kone Oy.

   

   

  Lue lisää
 • 16/03/2021 0 Kommentit
  Puutarhablogi: "On parasta, kun näkee kasvun ihmeitä"

  Alkuun on varmasti pieni esittely paikallaan!

  Olen Greta Liuksiala, 27-vuotias yrittäjä Lahdesta.

  Valmistuin tammikuussa 2020 puutarhuriksi viheralan osaamisalalta. Puutarhakoulun jälkeen ryhdyin kevytyrittäjäksi ja vuosi tämän jälkeen laitoin toiminimen. Minua on aina kiehtonut toimia yrittäjänä. Omasta mielestäni voisi sanoa, että me kaikki toimimme jollain tavalla yrittäjinä – yritämmehän tehdä aina parhaamme.

   

  Pitkään työskentelin sisustusalalla myyjänä ja myöhemmin löysin itseni puutarhamyymälästä töistä. Pieni viherpeukalo alkoi kuoriutua minussa esiin, josta hieman itsekin alkuun yllätyin, vaikka suvusta löytyy enemmänkin harrastajia ja alan ammattilaisia. Ala vei pian täysin mukanaan ja opiskelin itseni puutarhuriksi saadakseni hyvän peruspohjan alalle. Ennen opintoja työskentelin puutarhamyymälässä täysiaikaisena kausityöntekijänä ja tällä hetkellä työskentelen samaisessa myymälässä osa-aikaisena, sekä teen lisäksi omia puutarhahommia. Saan paljon inspiraatiota työhön, kun saan asiakkaat tyytyväiseksi tekemällä työni mahdollisimman hyvin. Lisäksi alalla on parasta, kun näkee oman työn jäljen ja näkee kasvun ihmeitä. Minua kiehtoo jatkuva itseni kehittäminen ja oppiminen. Ja mikä parasta, että omaa harrastusta voi kutsua omaksi ammatikseen.

   

  Täällä blogin puolella minun on tarkoitus tuoda inspiraatiota muille. Lisään tänne myös ennen ja jälkeen -kuvia. Puutarha-ala on oma kiehtova ala monine mahdollisuuksineen.

   

  Tervetuloa mukaan seuraamaan blogia. Kommenttejakin otan mielelläni vastaan!

  Lue lisää
Yhteystietomme löydät täältä